Sretan vam Praznik rada

Za čovjeka nema boljeg osjećaja i većeg zadovoljstva nego zaspati navečer znajući kako je vlastitim radom postigao da mu  je obitelj sigurna, da nisu gladni, nije im hladno. Čovjek koji radi i doprinosi vlastitoj obitelji i društvu u cjelini, iako možda fizički iscrpljen, psihički je ispunjen i miran. Hrvati to nemaju. 

Razni centralni upravitelji koji vole sve i sva proglašavati ljudskim pravima oduzeli su nam ono osnovno – pravo na rad. S njim je nestala i najmanja mogućnost za dostojanstven život od vlastitog rada. Prosperitet i stjecanje bogatstva kod nas se ne gledaju blagonaklono jer nema šanse da je itko bogatstvo stekao vlastitim radom i znanjem. Mora da su u sve upleteni neki mutni poslovi…

Da bi ljudi surađivali i od te suradnje prosperirali, potrebna je određena razina povjerenja. Ni toga više nemamo. Ne vjerujemo više jedni drugima, ne vjerujemo vlastitoj državi, a ne vjeruje ni ona nama, ako ikad jest.

Danas smo digitalno spojeni na središnji sustav kontrole jer država ne vjeruje da razborito i pošteno raspolažemo vlastitim novcem. Radnici su nezadovoljni jer su premalo plaćeni, no boje se išta reći jer znaju da, ako ostanu bez posla, neće pronaći novi. Poslodavci i kad žele, ne mogu si priuštiti nekog platiti više jer država za takve stvari uredno kažnjava. Da, dobro ste pročitali. Ako vas poslodavac poželi platiti više, država će ga za to kazniti. Te kazne zovu se porezi i doprinosi koji rastu kako raste iznos koji je poslodavac spreman platiti za nečiji rad.

Ako ste se čitav život školovali za biti npr. liječnik, zaboravite da ćete ovdje imati karijeru jer postoje oni koji čvrsto vjeruju kako liječnika ne treba nagraditi za dobar posao već bi on trebao raditi u groznim uvjetima za mrvice iz dobrote i plemenitosti vlastitoga srca. Ako svoje znanje želite prenijeti nekome za naknadu, zgromit će vas oni koji misle da znanje nije roba. Takvi znanje koje steknu u obrazovnoj ustanovi sigurno sutra neće pokušati unovčiti na tržištu.

Ako vam je u nekom trenutku prekipjelo pa ste otišli i pokušate se vratiti u domovinu i podijeliti sa sunarodnjacima znanja i spoznaje koje ste stekli u inozemstvu, usta će vam začepiti tako što će vam reći da se vratite otkud ste i došlli, jer mi ovdje možemo sasvim dobro živjeti i bez da nam vi prodajete pamet.

Ako vam je svega dosta pa ste odlučili da ne želite plaćati kazne samo zato jer ste dobri u svom poslu i zaslužujete uživati plodove svog rada, to bi vam moglo prolaziti neko vrijeme, no ako vas uhvate bolje bi bilo da imate člansku iskaznicu barem jedne od većih političkih stranaka.

LaborDay_Ec3

Svima onima koji su večeras zaspali iscrpljeni i sretni jer uživaju u plodovima vlastitog rada, želim sretan Praznik rada. Svima ostalima želim ono što si žele i sami – da do idućeg Praznika pronađu način za zaobići prepreke koje je država pred nas stavila i počnu živjeti ponosno od vlastitoga rada.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s